Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği geleneksel bayramlaşma programında, şehrin iş dünyasını bir araya getirdi. ETSO Başkanı İdris Alan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa, Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, meslek komiteleri temsilcileri, kadın ve genç girişimciler kurulu başkan ve üyeleri, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları yoğun katılım gösterdi.
TSO Meclis Başkanı Karataş: “Mazlum Coğrafyalardaki Zulmün Son Bulmasını Diliyorum”
Bayramlaşma programında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Elazığ TSO Meclis Başkanı Sedat Karataş, Ramazan Bayramı’nın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni etti. Karataş, "Güzel bir Ramazan ayını idrak ettik. Ancak ne yazık ki dünyanın farklı bölgelerinde, özellikle de Filistin’de yaşanan zulüm devam ediyor. İsrail’in terör saldırıları sonucunda Ramazan ayında bile yüzlerce Filistinli kardeşimiz hayatını kaybetti. Yüce Mevla’dan tüm mazlum coğrafyalardaki zulmün sona ermesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.
Elazığ TSO’nun sadece ekonomik gelişime değil, şehrin kültürel ve manevi değerlerine de önem verdiğini belirten Karataş, "Başkanımız Sayın İdris Alan’ın liderliğinde Ramazan ayında birçok etkinliğe ev sahipliği yaptık. Değerlerimizi gelecek nesillere aktarma konusunda büyük hassasiyet gösteriyoruz. Bayramın, ailelerimize, şehrimize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.
Başkan Alan: “Ramazan’ın Ruhunu Yaşatmaya Gayret Ettik”
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, programda yaptığı konuşmada geleneksel bayramlaşma etkinliğine katılan herkese teşekkür ederek, “Elazığ TSO olarak, iş dünyamızın gelişimi ve sorunlarının çözümü için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Prof. Dr. Erol Keleş ve Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Başkan Alan, Ramazan ayının manevi atmosferini şehrin her kesimiyle paylaşmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Bu mübarek ayda, Elazığ TSO ailesi olarak birçok iftar programı düzenledik. Bu sofralar sadece bir yemek buluşması değil, aynı zamanda şehrin sorunlarını tartıştığımız, çözüm önerileri geliştirdiğimiz platformlar haline geldi. Bugün bir kez daha görüyoruz ki Elazığ’ın her dinamiği, bu şehir için ortak bir vizyon etrafında birleşiyor. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrin ekonomik kalkınması adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Şehrin Sorunlarını Sahiplenmeye Devam Edeceğiz”
Şehrin ekonomik gelişimi için yapılan çalışmalara da değinen Alan, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın hedefleri, şehrimizin de hedefleridir. Biz neyi savunuyorsak, neyin mücadelesini veriyorsak, bu sadece Odamızın değil, Elazığ’ın ortak meselesidir. Teşvik Yasası ve TEKNOVA OSB gibi kritik projelerle şehrin geleceğini şekillendiriyoruz. Bu süreçte Sayın Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımızın destekleri çok büyük, kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Başkan Alan, şehirdeki ekonomik sorunları her platformda dile getirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Elazığ adına üstlendiğimiz bu misyonun, halkımız tarafından da desteklendiğini görmek bizler için çok kıymetli. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, iş dünyamızın ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Başkan Şerifoğulları: “ETSO’nun Gayretleri Takdire Şayan”
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da programda yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine huzur ve barış getirmesini diledi. Şerifoğulları, "Bayramlar, birlik ve beraberliğin en güçlü hissedildiği günlerdir. Bugün burada, şehrimizin kalkınmasına ve istihdamına katkı sağlayan kıymetli iş insanlarımızla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum." dedi.
Ticaret ve Sanayi Odalarının şehirlerin gelişiminde kilit rol oynadığını vurgulayan Şerifoğulları, "Şehrimizin ekonomik kalkınmasına yönelik çalışmalarından dolayı Sayın Başkanımız İdris Alan’a ve TSO camiasına teşekkür ediyorum. Belediye olarak, Elazığ’ın daha müreffeh, gelişmiş ve güçlü bir şehir olması adına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
Milletvekili Keleş: “Birlik ve Beraberlik Başarıyı Getiriyor”
Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş de programda yaptığı konuşmada, Elazığ’ın ekonomik kalkınmasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir rol oynadığını belirtti. Keleş, "Ticaret ve Sanayi Odası’nın gayretleri ve siz değerli iş insanlarının özverili çalışmaları sayesinde, Elazığ’da pek çok sorunun çözümü noktasında önemli adımlar atıldı. Bugün burada, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin, şehir adına nasıl büyük kazanımlar sağladığını bir kez daha görüyoruz." dedi.
Elazığ’ın gelişimi için yapılan istişarelerin büyük önem taşıdığını belirten Keleş, "Birlik içinde hareket ettiğimiz sürece, şehrimizin her alanda daha ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Bu vesileyle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum." ifadelerini kullandı.