Diyanet, Yalova’da Kurban Bayramı namaz vakitlerini açıkladı. Açıklanan bilgiler doğrultusunda vatandaşlar namaz vakitleri ile ilgili aramalar yapmaya başladı. Yalova’da ikamet eden vatandaşlar “Yalova kurban bayramı namazı saat kaçta kılınacak?” sorusuna yanıt arıyorlar. 2023 yılının son bayramı olan bayram namazı 28 Haziran Çarşamba günü sabahın ilk saatlerinde kılınacak. Peki, “Diyanet ile Yalova kurban bayramı namazı saat kaçta kılınacak?” İşte, yanıtı…Yalova bayram namazı saati saati bayram gelmesi ile araştırılan konulara arasında yerini aldı. Bu yılın son bayramı olan Kurban Bayramı için son görev yapılması için Bayram Namazı merakla bekleniyor. Bu yıl için bayram hazırlıklarına aylar önceden başlayan vatandaşlar, dini görevlerini icra etmek için bekliyor. İslam aleminin en önemli vazifelerinden biri olan Kurban Hz. İbrahim’den bugüne kadar süren en büyük ibadetlerden biridir.Yüce Yaradan’a yaklaşmak, rahmetinden ve bereketinden faydalanmak için İslam alemi sabahın ilk saatlerinde ellerini semaya açarak her birlikte dua ile bayrama adım atacak.Bu sebep ile Yalova da ikamet eden halk, “Yalova bayram namazı saat kaçta kılınacak?” sorusuna yanıt arıyor. Yalova Bayram namazı saatleri Diyanet işleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Peki, Yalova bayram namazı saat kaçta? İşte, en çok merak edilen sorunun cevabı…
Yalova’da Bayram Namazı saat kaçta kılınacak?
Kurban Bayramı namazı Yalova ilimizde saat 06:09'da kılınacak. Altınova, Armutlu, Çiftlikköy, Çınarcık, Merkez, Termal gibi ilçelerde bayram namazı vakitleri 1 ila 3 dakika arasında değişiklik gösterebilir. Siz de Diyanet İşleri Başkanlığı Resmi internet sayfasında bulunan namaz vakitleri sayfasından Kurban Bayramı namaz saatlerini detaylıca öğrenebilirsiniz.Bayram Namazı Nasıl Kılınır?
Bayram namazının nasıl kılınacağıyla ilgili olarak verdiğiniz bilgiler oldukça detaylı ve doğru görünüyor. Bayram namazı, camide cemaatle birlikte kılınan özel bir namazdır ve aşağıda belirttiğiniz adımlar genel olarak doğru bir şekilde anlatılmıştır:- Niyet: Bayram namazına niyet ederken hangi bayram namazını kılacağınızı belirtmek gerekir. Örneğin, "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama."
- Tekbir almak: Namazın başlangıcında tekbir alınır ve eller bağlanır.
- Sübhaneke duası: İmam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duasını" okurlar.
- Tekbirler: İmam, tekbirler alarak elleri kulak hizasına kaldırır ve salınır. Toplamda dört tekbir alınır. İlk üç tekbirde eller yanlara salınırken, dördüncü tekbirde eller göbek hizasında bağlanır.
- Kur'an-ı Kerim: İmam, gizlice "Euzü besmele" çeker ve açıkça Fatiha suresi ile birlikte bir miktar Kur'an-ı Kerim okur. Cemaat sessizce imamı dinler.
- Rüku ve secdeler: İmam ile birlikte rüku ve secdeler yapılır. Ardından ilk rekattan kalkılır.
- İkinci rekat: İmam, ikinci rekatta tekrar Besmele ve Fatiha suresi ile birlikte Kur'an-ı Kerim okur. Tekbirler alınır ve rüku ve secdeler yapılır.
- Tahiyyat: Rüku ve secdelerin ardından oturulur ve "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur.
- Selam vermek: Sağ tarafa selam verilir, sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
- Hutbe: Namazdan sonra müezzin refakatinde üç defa tekbir getirilir (teşrik). İmam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.